Čítať viac >>

V utorok Panelák neuvidíme, odovzdávajú sa slovenské Oscary!

Televízia JOJ prvýkrát odvysiela priamy prenos zo slávnostného odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti. O ocenenia sa uchádzajú slovenské filmy a s nimi spojené tvorivé výkony, ktoré mali premiéru v rokoch 2008 a 2009. Event sa usporiadava každé dva roky, dá sa mu prisúdiť podtitul "slovenské Oscary".


Slnko v sieti televízia nasadila na utorok 27. apríla 2010 so začiatkom o 20:15 a vyhradila mu viac ako dvojhodinovú stopáž. Ustúpiť pred ním museli aj pôvodné seriály Panelák, Odsúdené či Profesionáli. Ako už médiá informovali, televízia chce z tohto galavečera urobiť veľkú a nápaditú zábavnú šou s množstvom prekvapení. Obsahovať má netradičné hudobné vstupy, ukážky z filmov a veľkým prekvapením má byť aj moderátor večera, podľa posledných informácií by malo ísť o českého humoristu Jana Krausa. Do rúk ho zverila tvorcom, ktorí sa podieľajú na výrobe OTO (Osobnosť televíznej obrazovky), režisérovi Jeffovi Minaříkovi a scenáristke Adriane Kronerovej. Odovzdávanie cien sa uskutoční v historickej budove Slovenského národného divadla.


TV JOJ chce týmto priamym prenosom zdôrazniť svoju podporu domácej tvorbe a tvorcom, v ktorej je aj ona sama priekopníkom. Slovenská filmová a televízna akadémia založila projekt národných filmových cien v roku 2004, doteraz tri ročníky odvysielala Slovenská televízia s úspechom, tentokrát sa Slovenská filmová a televízna akadémia dohodla s Jojkou.


Foto: Slnkovsieti.sk


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Vaše otázky, nápady, pripomienky...