Čítať viac >>

IV. sériu Paneláku sledovalo viac divákov ako prvú či druhú. Najúspešnejšia ostáva stále séria tretia

Od 18. februára 2008 sa pravidelne stretávame s našimi obľúbenými hrdinami z Paneláku a divácka odozva sa pri každej sérii a dokonca pri každom z dní odlišovala. Kedy sa Paneláku darilo najmenej a kedy najviac? Ako dopadla zatiaľ posledná, IV. séria?


Panelák je seriál, ktorého krivka sledovanosti sa vyvíja trochu opačným smerom ako pri iných seriáloch. Kým prvé dve série nezvykli dosahovať 500 tisícovú hranicu, pri sérii tretej a dokonca aj štvrtej to nebola a nie je žiadna výnimka. Úspech, že si aj posledná, IV. séria dokázala pripísať status veľmi silnej je o to väčší, že tvorcovia stopáž jednotlivých dielov natiahli o 50% a niekedy až o 80%.


IV. séria mala každý deň vedľa seba silného súpera. Federálna Superstar, Ordinácia, Modré z neba, či dvojica Mini Talent Show a Aj múdry schybí sú programy, ktoré ovládajú top priečky sledovanosti vo svojej televízii, ale aj na celom trhu. Napriek tomu sa Panelák ukázal v plnej sile a dokázal popri najsilnejším programom na Slovensku prinášať Jojke nadpriemery.


Pondelky patrili tradične vyraďovaniu v Superstar, no napriek tomu práve pondelňajšie diely patrili k najsledovanejším z celej série. Nezvykli podliezať 500 tis. hranicu a ťahali týždenný priemer seriálu.


Utorky a štvrtky patrili z hľadiska súboja o diváka k najzaujímavejším a ani v jeden deň nezvykol zo súboja vyjsť žiadny seriál ako porazený. Kým Ordinácia ťahala dva diely za sebou za spokojných nadpriemerov, Panelák nesklamal a drel na priemery svojej stanice. Slabším dňom býval skôr štvrtok, kedy sa denný seriál dostával častejšie pod hranicu 450 tis. divákov.


Stredy a piatky bývali z hľadiska sledovanosti taktiež podobné a tiež sa o niečo menej darilo neskoršiemu dňu v týždni. Stredajšie diely napriek ťažkej konkurencii Modrého z neba vďaka odlišnej cieľovej skupine dokázali prilákať pravidelne okolo 500 tis. divákov. V piatky sa situácia opakovala, ale konkurencia zabrala o pár percent trhu naviac, keď si konkurovali Mini Talent Show a Aj múdry schybí. Panelák však neschybil a nepodliezal priemery Jojky. S pribúdajúcimi týždňami aj v piatky prekračoval 500 tis. hranicu sledovanosti.


IV. séria tak okrem nových momentov priniesla pre Jojku aj nové poznatky. Panelák je seriálom, ktorý sa dokáže postaviť aj najsledovanejšiemu konkurentovi spomedzi seriálov a vyjsť zo súboja so vztýčenou hlavou. Neovplyvnil to ani fakt, že tvorcovia seriál natiahli na takmer 45 minútový, a že do deja zasiahlo veľa nových postáv, tie si naopak diváci zjavne obľúbili. Či sa aj nová V. séria dokáže udržať v zelených číslach uvidíme už o pár mesiacov.


Poznáme prvé novinky V. série. Čítajte druhý Maratón článkov aj naďalej.


Foto: Joj.sk


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Vaše otázky, nápady, pripomienky...