Čítať viac >>

Andy Kraus: Kordiak sa môže vrátiť do Paneláku!

Andy Kraus je tvorcom najúspešnejšieho seriálu v slovenských televíziách, Nový Čas ho vyspovedal a opýtal sa ho ako to bude s Milanom Kordiakom


V poslednom čase spôsobilo v jojkárskom seriáli Panelák veľa rozruchu zmiznutie kultovej postavy, Milana Kordiaka. Len čo sa jeho protagonista Alexander Bárta ukázal v seriáli konkurenčnej televízie, dostal u vás stopku...

Náš rozchod bol veľmi korektný. Keď Ňusi (pozn. red. Alexander Bárta) prišiel s tým, že dostal novú ponuku v konkurenčnom seriáli, a že z postavy Kordiaka sa už po štyroch rokoch cíti byť herecky vyčerpaný, uznal som mu jeho argumenty. Rozhodli sme sa, že by nebolo vhodné, aby sa v rovnakom čase objavoval ako hlavná postava vo dvoch seriáloch súčasne. Uškodilo by to nielen Ňusimu, ale aj seriálom. Preto sme si povedali, že kým bude v Horúcej krvi, dáme ho z Paneláka preč.


Kordiaka teda scenáristi nechali uspať. No táto zvláštna forma eutanázie stále vzbudzuje otázniky. Môžeme teda ešte rátať s tým, že sa niekedy vráti na obrazovku?

Či sa nejakým spôsobom do Paneláka vráti, v tejto chvíli skutočne neviem. V prvom rade musí skončiť seriál Horúca krv, nesmie nastúpiť do iného seriálu a on sám musí chcieť. Takisto je dôležité nájsť nenásilný spôsob, ako by sa mohol do Paneláka vrátiť. Keď budú splnené tieto podmienky, nie je vylúčené, že sa Kordiak v Paneláku ešte objaví.


Kordiak bol neodmysliteľnou súčasťou seriálu celé štyri roky. Neboli ste rozčarovaný, že o neho prichádzate?

Každý v Paneláku je nahraditeľný. Problémom by bolo, keby zo seriálu odišlo veľa kultových postáv súčasne. Vtedy by som mal vážny problém. Pokiaľ odíde len jedna postava, vždy sa to dá nejako ustáť, alebo dokonca priživiť, ak sa z toho urobí veľká téma. Na jednej strane mi to bolo ľúto, ale dokážem sa aj vžiť do kože hercov, ktorí by chceli po dlhodobom účinkovaní v Paneláku skúsiť niečo iné.


Čaká do budúcna aj ostatných hercov z vašich seriálov trest za veľké oči? Teda ak zradia a rozhodnú sa účinkovať aj u konkurencie?

Dodnes sa nehnevám ani na jedného z hercov, ktorý z Paneláka odišiel. Niekedy ma však mrzí spôsob, akým sa rozlúčime. V prípade Ňusiho a Heleny Krajčiovej to bolo o absolútne korektných dohodách. Bolo tam však aj pár odchodov, ktoré ma trochu zamrzeli, lebo ten spôsob rozlúčky nebol ideálny.


Ktoré máte na mysli?

Trošku neštandardne odišla Oxana, čiže Milena Minichová, a takisto Filip Tůma. Nikdy som im však neprial nič zlé. A aj keď projekty, do ktorých vstúpili po účinkovaní v Paneláku, nedopadli práve najlepšie, škodoradosť u mňa nefungovala.


Zdroj: Nový Čas, cas.sk
Rozhovor spracoval: Alexandra Kováčová (Nový Čas)
Foto: Nový Čas, cas.sk

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Vaše otázky, nápady, pripomienky...