Čítať viac >>

Dada Duditšová - rozhovor

DADA DUDITŠOVÁ začínala ako moderátorka detskej relácie Cŕn cŕn, no vietor ju zavial až k výrobe najúspešnejších slovenských seriálov. Okrem aktuálneho účinkovania v Paneláku pracuje ako pomocná režisérka, ktorá nemá na súkromie absolútne čas. Prečítajte, čo na seba prezradila v rozhovore pre denník Plus 1 deň.


V Paneláku stvárňujete temperamentnú východniarsku sestru Soničky Jančovej. Ste rada, že sa so Štefanom Skrúcaným objavujete na obraze čoraz viac?
Je to také zvláštne, pretože pred niekoľkými rokmi som sa rozhodla, že už nebudem robiť herectvo. Išlo o to, že ma viac bavila robota za kamerou a mojou prioritou bude dramaturgia. V Paneláku som od jeho vzniku ako pomocná režisérka a musím sa priznať, že som sa v tom našla.


No len pri pomocnej réžii ste neskončili, keďže sa pravidelne prezliekate za postavu Moniky...
Veď to! Jeden deň za mnou prišli dievčatá, že majú pre mňa úlohu. Ja som túto postavu najskôr odmietla s tým, že mňa v televízii už nikto neuvidí. Po prosbe Andyho Krausa, že Monika bude len epizódna postava, som na to pristúpila.


Ako sa však ukázalo, z epizódnej postavy sa stala súčasť domácnosti Jančovcov...
Presne tak! Andy sa rozpísal a už som v Paneláku (smiech). Raz som pred kamerou, potom za kamerou ako pomocná réžia.


Dokážete niekedy aj poriadne „zvoziť“ svojich kolegov, keď ste akoby ich nadriadená?
Tým, že som v Paneláku od úplného začiatku, tak si na mňa všetci zvykli a vedia, ako pracujem. Dokážem byť aj prísna, ale oni ma berú ako mamu, ktorej sa posťažujú a povedia mi, čo potrebujú na pľaci. Som taká, že sa snažím všetko vyriešiť a som pre nich dosť dobrá kamarátka, ktorá má aj rešpekt.


Monika je východniarka, ktorá v prejave poriadne zaťahuje a vám to ide ako po masle. Priznajte sa, však ste z východu?
Áno, som z Košíc. S Monikou tak nemám nijaký problém, pretože si nemusím dávať pozor na jazyk a môžem hovoriť po východniarsky. Celkom voľnú ruku mám aj pri scenároch, kde sa objavujú naše košické výrazy. S Andym sme dohodnutí, že si ich tam skrátka sama vpíšem, lebo on ich až tak neovláda.


Veľmi zvláštny vzťah máte v seriáli s Romanom Luknárom, ktorý vám hrá švagra. Máte sa vy dvaja vôbec radi mimo kamier?
Jasné, ten divný vzťah je len pre divákov. V súkromí sa máme veľmi radi a vždy, keď máme obraz plný našich doťahovačiek, tak sa ho pýtam: Prečo musíme spolu hrať tieto veci, keď sa máme tak radi?! Je to zábava.


Vrátim sa späť k práci, spomeniete si ešte niekedy na reláciu Cŕn cŕn, ktorú ste kedysi moderovali?
Jasné! Dokonca ma podľa hlasu spoznávajú aj niektorí ľudia. Občas si ešte zavolám s Majstrom N, keď máme nejaké sviatky. S ostatnými sa už nestretávam. Ale na toto obdobie spomínam veľmi rada, lebo relácia sa vysielala deväť rokov a nadobudla som tam veľa kontaktov.


Foto: Denník Plus 1 deň
Zdroj: Denník Plus 1 deň magazín, rozhovor spracovala: Michaela Huťková Cabanová

2 komentáre :

  1. vy nechápete ona sa nevolá njaká dada... ale IVETA HAASOVÁ!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chcem aby prišla na východ!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Vaše otázky, nápady, pripomienky...