Čítať viac >>

Panelák dnes oslavuje 5. narodeniny! Prečítajte si zaujímavosti z histórie

Áno, presne dnes je to 5 rokov, čo Panelák uzrel svetlo sveta a už odvtedy sa teší diváckej obľube. Poďme sa spoločne pozrieť na zaujímavé fakty o Paneláku, dnes pre vás máme prichystané aj ďalšie bonusy.


ZAUJÍMAVOSTI:

-> prvá kamerová skúška bez kostýmov a scény prebehla 9. januára 2008

-> 1. časť sa začala v televízia JOJ vysielať 18. februára 2008

-> presne v tento deň len o päť rokov neskôr sa bude vysielať 920. časť

-> v seriáli si zahralo okolo 650 hercov a viac ako tisíc komparzistov

-> denne sa nakrúca priemerne 10 hodín, a to od 7.00 do 18.00

-> na pľaci sa viac-menej pravidelne objavuje dokopy sedem detí

-> doteraz sa nezmenil režisér, hlavní kameramani a píše ho ten istý tím scenáristov

-> na základe seriálu vznikol aj rovnomenný komiks

-> od 5. série sa seriál nakrúca v rozlíšení 16:9

-> od 4. série sa stopáž jednotlivých častí zvýšila z 30-33 minút na 45 minút

-> seriál sa podarilo predať aj do Čiech (televízia Prima)

-> šesťkrát do týždňa sa natáča v ateliéri na Kolibe a štyrikrát týždenne zase v exteriéroch (byty Cinegeho, Egona a Alice, Betky, psychologická poradňa, park, ulice, reštaurácie)

-> v Paneláku sa objavilo množstvo hviezdnych hostí (napríklad Anastacia, Jevgenij Pľuščenko, Alexandrovci, Daniela Hantuchová, Richard Müller, Marek Vašut, Sasu Hovi, Desmod, Zuzana Smatanová a mnohí ďalší...)

-> prvými hlavnými tvárami Paneláka boli Viki Ráková, Diana Mórová, Marián Miezga, Božidara Turzonovová, Juraj Slezáček, Mirka Partlová, Alexander Bárta, Henrieta Mickovičová, Robo Jakab, Hana Gregorová, Vlado Kobielsky, Filip Tůma, dvojičky Hránáčovci, malá Miška.


Už v prvý deň vysielania 18. februára o 21:15 sa dalo predpovedať, že seriál si získal srdcia divákov. Vzhľadom k tomu, že Paneláku Jojka verila v apríli 2008, presne 21. apríla, prišla zmena vysielaciu času a Panelák sa vysielal denne po 20:00. Panelák odolal všetkým konkurenčným tlakom a v rovnakom vysielacom čase sa vysiela aj dnes pri XI. sérii.


Okrem toho, že Panelák priniesol nový závan do seriálovej tvorby, diváci spoznali nových mladých hercov, ktorých doteraz nemali možnosť vidieť. Taktiež sa vrátila na obraz aj skvelá staršia herecká generácia. Mnohí herci z Paneláka patria medzi obľúbené tváre divákov, ľudia ich spoznávajú na ulici a užívajú si popularitu. Niektorí z nich sa prebojovali aj do ankety OTO, či dokonca divácku anketu aj vyhrali, anketu OTO vyhral aj samotný seriál Panelák.


Poprajme nášmu obľúbenému seriálu, všetko najlepšie, nech sa mu darí a hlavne nech má samých spokojných divákov. Tvorcom prajeme zaujímavé a kreatívne nápady a nám divákom príjemné a pohodové chvíľky strávené pri ďalších častiach Paneláka ;).


Foto: TV JOJ, Joj.sk

2 komentáre :

  1. gratulujem, Panelák len tak ďalej, som vašim pravidelným divákom a Panelák je zatiaľ mojim najlepším seriálom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gratulujem paneláku .. :) mám ho strašne rada a dúfam že ho budú natáčať ešte veľmi dlho :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vaše otázky, nápady, pripomienky...