Čítať viac >>

Andrea Karnasová - rozhovor

Hoci v seriáli túži po dieťati, doma už jedno má. Po rozchode s hercom Lacom Hrušovským žije s dcérou Lujzou sama. Lesbička z Paneláka - Andrea Karnasová.


V Paneláku hráte lesbickú barmanku Denisu. Nerobí vám to problém?
Je to len rola, ktorej prepožičiavam svoju tvár. Nemyslím si, že hrať lesbu je niečo horšie, ako hrať vraha, podvodníka alebo prostitútku. Vôbec to nevidím tak tragicky a nerozrušilo ma to. Som rada, že tieto témy už nie sú tabu a prostredníctvom seriálu sa ponúkajú divákom. Určite ich treba otvárať a viesť ľudí k tolerancii.


Vraj sa vám aj ozvali lesby, ktoré na vašu postavu reagovali. Aké boli ohlasy? Našli sa aj sexuálne ponuky?
Boli to skôr príjemné pozvania na stretnutie. Ale že by mi pred domom stála skupina nadržaných lesbičiek, to určite nie. Je úžasné, že sa páčim aj ženám, lebo tie sa na iné ženy vždy pozerajú ako na svoje sokyne a kontrolujú sa, ktorá je lepšia. Tým, že hrám tú postavu, zisťujem, koľko žien je tiež homosexuálnych, a že je to súčasťou nášho života. Niekedy mi je však aj ľúto, že tí ľudia nenájdu uspokojenie u opačného pohlavia a nedokážu spolu komunikovať


Ako Denisa ste sa dokonca bozkávali s kolegyňami - herečkami Krajčiovou aj Vačkovou. Užili ste si pritom zábavu?
Nie je mi to úplne prirodzené, ale tým, že dievčatá sú voňavé... (smiech) Keďže je tam veľa ľudí zo štábu, ktorí na vás pozerajú, je to také viac-menej technické. Je to úplne iné, ako keď sa bozkávate s niekým, kto vám je blízky. Užívajú si to najmä chlapci zo štábu. Pánov možno vzrušuje predstava bozkávajúcich sa žien. Scenáristi majú kučeravé myšlienky.


Aký je váš vzťah k mužom?
Ja mužov milujem, sú perfektní. Ale nájdu sa aj výnimky. Mamičky by mohli svojich synov vychovávať viac ku galantnosti. Často to deti vidia práve v rodine, keď otec nie je práve najgalantnejší. A to je škoda, že nie sú vzorom pre svoje deti. Milujem galantných a všímavých mužov.


S hercom Lacom Hrušovským máte osemročnú dcéru Lujzu. Ako vníma svojich slávnych rodičov?
Dosť dlho to nevnímala, až keď sme niekam išli a ľudia na mňa pozerali, upozornila ma na to. Keď sa jej niekto opýta, kto je jej obľúbený herec, odpovie maminka alebo tatinko. Poteší ju to, keď vidí, že je o nás záujem a je našou vernou fanúšičkou.


Prečo ste sa rozišli? Aký bol dôvod vášho rozvodu?
Odovzdali sme si, čo sme si mali odovzdať. A asi sme už mali pocit, že to nebude tak fungovať, ako by sme chceli.


Komunikujete s exmanželom i naďalej?
Áno, samozrejme. Máme spolu dieťa, ktoré nás spája a bude nás spájať celý život.



Foto: Nový Čas
Zdroj: Nový Čas Nedeľa rozhovor spracovala: Alexandra Kováčová

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Vaše otázky, nápady, pripomienky...