Čítať viac >>

Andy Kraus Oravákom: Milujem vás!

Vlna nevôle voči postave vrchnej sestry priniesla reakciu aj od jej predstaviteľky a autora seriálu. Aký odkaz poslali rozhorčeným divákom?


Andy Kraus okamžite poprel, že by si z Oravcov chcel robiť srandu, dokonca priznal, že ich miluje! Ja Oravákov milujem! Máte výborné korbáčiky aj ovčí syr. Rád sa chodím aj na Kubínsku hoľu lyžovať, takže nie je to o tom, že by som si z vás chcel robiť srandu,“ povedal. Vrchná sestra má podľa jeho slov preto taký charakter, aby sa v Paneláku ukázal "stret dvoch svetov" a následné často krát komické situácie, ktoré prichádzajú s rozdielnou kultúrou, zvykmi a vychovaním. Ryšavá však podľa Krausa nie je prototypom Oravca. Vlastnosti, ktoré má nie sú preto, že je Oraváčka. Je to jednoducho popletené žieňa, ktoré došlo z malej dediny do veľkého mesta a je jedno, či by došla z Oravy, východu alebo od „Maďarov,“ dodal pre portál Pluska.sk


Zuzka Tlučková taktiež nevidí obyvateľov Oravy ako hlúpych, dokonca si svoju postavu v Paneláku pochvaľuje: „Ryšavú mám veľmi rada. Je milá a láskavá a akurát svojou nevedomosťou spôsobuje problémy vo vzťahoch a práci.“ Na Oravu má k tomu krásne spomienky z nakrúcania seriálu škriatok a nahnevaným divákom odkázala: „Neviem, ako sú vykreslení ľudia z Oravy, ale ja by som na ich mieste nebola vzťahovačná, veď podobné typy sa nájdu aj v iných kútoch Slovenska. Roky sa smejeme na vtipoch o Záhorákoch alebo Východniaroch.


Foto: Zoznam.sk

Info: Pluska.sk

1 komentár :

  1. Súhlasím so Zuzanou Tlučkovou. Sú vzťahovační, ale zase nie sú sami ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Vaše otázky, nápady, pripomienky...