Čítať viac >>

Vrátia sa niektoré postavy do deja?

Seriálovým Panelákom sa za dva a pol roka premleli desiatky postáv. Niektoré sú v seriáli už od začiatku, iné, hoci kedysi hlavné, zrazu zmizli. O osudoch postáv, ktoré sa v Paneláku nevystupujú sa vyjadroval scenárista Andy Kraus pre denník Nový Čas.


Masérka Ria - Jednu z Kordiakových mileniek stvárnila Veronika Paulovičová. Vďaka seriálu diváci rýchlo zaregistrovali bývalú rosničku aj ako herečku. Prečo teda z Paneláka zmizla? „Keďže je Veronika v krimiseriáli Prvé oddelenie, nechceli sme ju veľmi tlačiť. Zatiaľ som nenašiel linku, kde by som ju mohol vrátiť, ale nie je to vylúčené, lebo Veroniku považujem za peknú a šikovnú herečku, ktorá mala v Paneláku svoje miesto. Takáto sexica na obrazovke vždy dobre vyzerá," povedal pre Nový Čas Kraus.


Alkoholička Nina - Prvá manželka (Elena Podzámska) záletného gynekológa Bajzu dostala veľký priestor najmä v štvrtej sérii Paneláka, keď si znova začala so svojím ex. Lenže potom zrazu zmizla. Ako jej odchod z Paneláka vysvetľuje Kraus? „Chceli sme jej dať silnejšiu linku, ale to sme ešte netušili, že v Odsúdených jej chcú dať viac priestoru a dokonca ju oživia aj v konkurenčnom seriáli. Keď je herečka v troch seriáloch, to je už veľa, a tak sme ju stiahli. Až taká podstatná postava to pre mňa nebola..."


Bajzove deti Janko a Andrej - od začiatku seriálu až po koniec štvrtej série žil prelietavý gynekológ Michal Bajza (Marián Miezga) s manželkou Zuzanou (Henrieta Mičkovicová) a deťmi - synmi - dvojičkami (Janko a Andrej Hranáčovci) a malou dcérkou Miškou. A dnes, po rozvode? O jeho synoch už ani nepočuť a iba sem-tam sa ukáže s malou Miškou. „Bajzovi synovia nezmizli, len ich nehráme... Žijú s ich mamou Zuzanou a jej novým manželom Alešom v nejakom peknom byte a sú šťastní. Potom, ako sa Bajzovci rozviedli, tak sme ich z Paneláka stiahli a nemali sme v pláne rozohrávať s nimi ďalšie linky," vysvetľuje scenárista Andy Kraus. Aká je podľa Krausa šanca, že Bajzove deti sa do seriálu vrátia? „Netuším, či ich ešte vytiahneme, ale v Paneláku naozaj nie je nič vylúčené. Ak postava neumrela, vždy má šancu na návrat."


Kordiakov otec - Objavil sa nečakane a po pár týždňoch aj zmizol. Otec Milana Kordiaka (hral ho Juraj Šimko) sa zapísal u divákov najmä svojím večným mračením sa a výraznou gestikuláciou. Potom prenechal panelákovému seladónovi svoju firmu a zdúchol. „Oni sa v seriáli akože dosť pohádali, nemajú veľmi spolu čo riešiť. Ešte sa však objaví na scéne v dosť významnej úlohe," sľubuje scenárista.


Barman Richard - prvou postavou, ktorá zmizla z Paneláka, bol homosexuálny barman Richard. Herec Filip Tůma svojím odchodom všetkých poriadne rozladil. A dôvod? Prešiel do Markízy a tá si vraj dala podmienku, že nemôže byť nikde inde. Svojím odchodom si však poškodil, pretože Markíza mu reláciu pre zlú sledovanosť po dvoch vydaniach stiahla a seriál Rádio bol obrovským seriálovým prepadákom.


Zuzana Bajzová - z piatej série Paneláka zmizla aj herečka Henrieta Mičkovicová. Sama tvrdila, že ju denný seriál vyčerpával, a zrazu sa objavila v Ordinácii v ružovej záhrade na Markíze. Nezamrzelo to Krausa? „Vedeli sme dopredu, že odchádza, tak sme sa na to mohli pripraviť. Vidíte, funguje to aj bez nej."


Foto: TV JOJ, Joj.sk


1 komentár :

  1. neviete kto je ta nova recepčná v sanatoriu?.. už je tam nejaký čas, ale veľmi málo. Sklár jej dával tuto stredu pusu, keď sa dozvedel o tom, že čaká dieťa, ktoré nie je jeho:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Vaše otázky, nápady, pripomienky...