Čítať viac >>

OTO 2009: Jojka historicky najlepšia!

Jubilejný 10. ročník najprestížnejšej ankety na Slovensku Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) priniesla niekoľko nečakaných víťazov a historicky najväčší počet ocenení pre televíziu Joj.


O obrovské prekvapenie sa postarala hneď v druhej kategórii moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Noviny TV JOJ Lucia Barmošová. V kategórii Osobnosť televízneho spravodajstva porazila nielen minuloročnú víťazku Jarmilu Lajčákovú-Hargašovú za STV, ale aj populárnu Zlaticu Puškárovú, ktorá pre Markízu aj tento rok získala cenu ako Osobnosť televíznej publicistiky.


O pár chvíľ na to sa nielen jojkárske tváre usmievali znova, sošku obhájila najpopulárnejšia "šporťáčka" Lenka Čviriková-Hriadeľová v kategórii Osobnosť televízneho športu.


Najneočakávanjšia cena však prišla od novinárov, ktorí sa tento rok pri výbere orientovali na publicistiku a spravodajstvo. Novinársku cenu totižto získal redaktor Jojky Martin Mózer za odvážnu reportáž o známom slovenskom väzňovi J. Roháčovi.


Štvrtú sošku si Jojka odniesla vďaka kategórii, do ktorej ako jediná prispela zo všetkých televízii. V kategórii Komediálny seriál roka boli totižto nominované iba seriály Jojky, čím mala komerčná dvojka jedno víťazstvo dopredu isté. Spomedzi trojice Profesionáli, Kutyil a Mafstory sa tešili Profesionáli, ktorí netajili svoju radosť a vďaku za prvenstvo. Kategóriu Dramatický seriál roka opäť získala Ordinácia, o koľko hlasov predčila Panelák sa snáď dozvieme v najbližších dňoch.


Celkovo tak získala TV JOJ 4 ocenenia, TV Markíza zažila svoj najhorší ročník, keď si odniesla len 5 ocenení v televíznych kategóriách, STV a TA3 na šošku čakali márne. Všetkým víťazom, ale aj nominovaným, ktorých bolo tento rok z radov Jojky taktiež historicky najviac, gratulujeme.


Kompletný prehľad výsledkov 10. ročníka ankety OTO 2009:
Osobnosť TV spravodajstva: Lucia Barmošová
Osobnosť TV športu: Lenka Čviriková Hriadeľová
Osobnosť TV publicistiky: Zlatica Puškárová
Moderátor/ka zábavných programov: Adela Banášová
Speváčka: Jana Kirschner
Spevák: Mário "Kuly" Kollár
Herečka: Petra Polnišová
Herec: Ján Kroner (za TV JOJ: Profesionáli)
Komediálny seriál roka: Profesionáli
Dramatický seriál roka: Ordinácia v ružovej záhrade (nominácie TV JOJ: Panelák, Odsúdené)
Zábavný program: Modré z neba
Program roka: Česko Slovenská SuperStar (nominácie TV JOJ: Novoročný príhovor tety Márgit)
Novinárska cena: Martin Mózer
Sieň slávy: Štefan Kvietik
Absolútny OTO: Adela Banášová


Foto: Joj.sk


2 komentáre :

  1. za herečku mala jednoznačne vyhrať GABIKA DZURÍKOVÁ, škoda :( ...babky hlasovali za POLNIŠKU a za tú nepozerateľnú ordináciu pôvodom z Česka, veď to aj vidno xdd, ...ŇUSI mal ku soške velmi blízko

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kirschnerka tam nemá čo robiť..

    OdpovedaťOdstrániť

Vaše otázky, nápady, pripomienky...