Čítať viac >>

Panelák v češtine...

Pamätáte si, keď som vám spomínal, že televízia PRIMA kúpila vysielacie práva od televízie JOJ na vysielanie Paneláka? V ďalšom článku som vás informoval, že Prima si Panelák ide nadabovať do češtiny,, aby mu rozumelo, čo najviac divákov. No, nakoniec, sa televízia Prima rozhodla, že Panelák dabovať nebude, pretože z prieskumov, ktoré si dala urobiť si 97% divákov žiadalo Panelák v slovenčine.


Televízia Prima stopla dabing a od 22. októbra začala vysielať Panelák v slovenskom jazyku, zatiaľ úspešne.


Keďže prvé časti Paneláka mala TV Prima nadabované, televízia JOJ sa rozhodla, že to využije. Pri príležitosti prvých narodením Paneláka sa rozhodla JOJka odvysielať Panelák - špeciál, v ktorom si budete môcť vychutnať český dabing. Poviem vám, že mal som tú možnosť na pár sekúnd vidieť Panelák nadabovaný do češtiny a vyjadrím to jedným slovom, resp. znakom: :-)))


Čítať viac >>

Peter Oszlík - rozhovor

V jojkárskom seriáli Panelák sa objavia nové postavy, jedným z nich je aj mladý herec PETER OSZLÍK (26), ktorý zrejme zamieša karty v populárnom Paneláku. Ako brat Viki Rákovej sa vrátil z väzenia a nasťahoval sa do bytu na treťom poschodí. Peter prezradil aj niečo z deja...





Aktuálne vás môžeme vidieť v Paneláku ako Petra Fodrásza. Prečo sa tvorcovia seriálu rozhodli pre vás?
S tvorcami Paneláka som sa zoznámil, keď som účinkoval v seriáli Kutyil, s. r. o. Hral som tam epizódnu postavu intelektuála Teodora, ktorý bol priateľom Emese (Miška Szöcsová). Zrejme si ma zapamätali a ponúkli mi postavu Petra.


Rozvírite svojím príchodom pokojné vody v bytovke?
Peter Fodrász sa vráti z väzenia späť do Nových Zámkov, no jeho otec ho presídli spolu s Agátou do bratislavského bytu. Peter bude spolu so sestrou podnikať a objavia sa tam určite aj nejaké nové lásky.


Zamotáte v Paneláku vzťahy?
Určite áno (smiech).


Myslíte si, že tvorcovia sa rozhodli, pretože Peter je maďarskej národnosti rovnako ako vy?
Myslím si, že aj to bolo rozhodujúce. Veď aj Agáta (Viki Ráková) má rovnaký pôvod ako ja. Musím si na svoj prízvuk dávať veľký pozor a dosť veľa pracujem na textoch. V divadle je to iné, tam mám na skúšanie minimálne šesť týždňov, a preto si text dokážem viacej osvojiť. Ale som rád, že môžem účinkovať v Paneláku, vďaka tomu získavam viac skúseností pred kamerou.


Ako vychádzate s Viki?
Veľmi dobre. Na VŠMU sme boli spolu v jednom ročníku, takže sa veľmi dobre poznáme. Naše prvé scény boli naozaj veľmi vtipné.


S kým ste si zatiaľ najviac sadli počas nakrúcania?
Dobre sa mi točí so všetkými. Skoro s každým som už niekde spolupracoval, či už s pani Turzonovovou, Vladom Kobielskym či Alexandrom Bártom.


Viac sa dočíta tu na stránkach denníka Plus 1 deň...(klik)


Čítať viac >>

Nová úvodná zvučka...

Mnohí ste sa na mňa obrátili s prosbou, aby som pridal na blog novú úvodnú zvučku. Vaše prosby sú vyslyšané :). Vás názor na novú zvučku môžete vyjadriť aj v ankete, ktorá sa nachádza pod chatom.




zdroj: TV JOJ & youtube.com - KUBO


Čítať viac >>

178. časť - nenechajte si ujsť

20:00 Panelák - Nový sused
K obyvateľom paneláka pribudne nový sused. Bude Martina nekompromisná, alebo ostane Betka naďalej v byte? Ivana sa rozhodla vybaviť províziu u Kordiaka. Michal našiel v nemocnici spriaznenú dušu. Jana pripravuje pre Emila prekvapenie k narodeninám. Emilko bude mať problém s eurami :).

Program 28. januára:
20:00 Panelák
20:45 CSI Las Vegas
21:45 CSI New York
22:45 Svieža štvorka

Čítať viac >>
Panelák exceloval!!!
Prvú časť novej tretej série Paneláka si nenechalo ujsť takmer 580 000 divákov - čo je nový REKORD v počte divákov (ak nerátame premiéru I. série). Podiel z 18. decembra - 35%, však prekonaný nebol, snáď nabudúce :)
Webová stránka JOJky - joj.sk informovala aj o ďalšom rekorde, stránka panelak.sk prekročila ďalší rekord v počte live sledujúcich divákov.

AKTUALIZÁCIA 28. januára 2009 o 14:00:
Včera (27. januára) predviedol Panelák opäť vynikajúci výkon, stal sa lídrom na trhu. (čísla zatiaľ nie sú známe, ak sa dozviem prinesiem vám ich neskôr). S Panelákom mala problém najmä televízia Markíza, ktorá skončila s filmom na treťom mieste, predbehli ju aj reprízové Drišľakoviny na Jednotke.
Prinášam vám aj čísla sledovanosti: 500 000 divákov a podiel vystúpil takmer na 33%. (zdroj TV JOJ)

Čítať viac >>

Štartuje III. séria

Keď ste sa pred Vianocami dozvedeli, že Panelák pokračuje až koncom januára, mnohí z vás boli z tejto správy nešťastní. Čas plynie ako voda, takže určite viacerí z vás ste sa na dnešný deň tešili. Od dnes si opäť budete môcť oddýchnuť pri televízií s Panelákom. V dnešný deň 26. januára televízia JOJ prichádza s novou III. sériou a novými časťami. A čo prinesie divákom ďalšia séria? Niekoľko nových postáv, priestorov a vzťahov aj mimo paneláka, prekvapivé situácie a ich rozuzlenia, nové humorné scénky medzi obľúbenými postavami z predchádzajúcich sérií.


Zaujímavé články:
* Panelák - zmeny + novinky!
* Noví herci v Paneláku...
* Vysielací čas - po starom!


Foto: Plus 1 deň


Čítať viac >>

Hádajte, kto sme!? (2) - výsledky

Opäť ste sa mnohí z vás zapojili do súťaže. Z mnohých tipov (ako napr. Agáta - Ria, Angie - Zuzana, Angie - Lucia, Lucia - Betka, Ria - Vierka, Zuzana - Lucia) bol správny tip iba jeden a to Lucia a Zuzana. V percentuálnom vyjadrení 60% z vás tipovalo správne a 40% nesprávne.









Hádajte, kto sme!?: Lucia (H. Krajčiová), Zuzana (H. Mičkovicová)
Výhercovia:
-> Dávid, Johny, Marty, Mi-So, Pavla, Domcsa16, Patrik, Iwka, Andy, Zlatovlaska, MiGa, Tomáš M., Katarína S., Monika, Alex, Miga22, Roman T., Peter S., Veronika, Vladimír (Veronika, Vladimír - neuviedli ste e-mail)


PS: Odmena wallpaper s Henrietou Mičkovicovou vám bude odoslaný v blízkej budúcnosti.


Čítať viac >>

Panelak.sk - nový zimný design

Možno ste si niektorí všimli, možno ešte nie, ale panelak.sk sa prezliekol (zrejme na začiatku nového roka) do nového zimného designu. Zelená farba sa zmenila na chladnú modrosivú, logo Paneláka zamrzlo, na budove sa objavil mráz a kde tu sa objaví aj sneh. Ale, čo vám to tu budem opisovať, "bežte" sa kuknúť... :)


Čítať viac >>

Vysielací čas - po starom!

Snáď už všetci diváci a fanúšikovia (možno aj nefanúšikovia) vedia kedy štartuje III. séria Paneláka. Už o pár dní - 26. januára sa opäť môžete tešiť na vašich obľúbených hercov, nové príbehy, nové postavy, nové...


Televízia JOJ sa rozhodla (potvrdil to aj programový riaditeľ TV JOJ František Borovský), že s vysielacím časom Paneláka nebude hýbať a tak sa bude vysielať aj naďalej, tak ako ste si naňho zvykli na jeseň:
Pondelok: 20:00
Utorok: 21:15
Streda: 20:00
Štvrtok: 21:15
Piatok: 20:00


No jedna výnimka tu je a to v 6. týždni (teda od 26. januára do 30. januára) nechá TV JOJ Panelák rozbehnúť každý pracovný deň od 20:00 hod.


Čítať viac >>

PROMO pokračuje...

Určite ste si všimli, že televízia JOJ už promuje III. sériu Paneláka inými upútavkami ako na začiatku januára.


V jednotlivých promo upútavkách sa objavujú postavy Paneláka, najprv sa postavy iba pohybovali teraz aj rozprávajú :) napr. Emil Blichár (Juraj Slezáček) s manželkou Janou (Božidarou Turzonovovou) a Dunčom vysvetľujú, čo znamená číslo 3. Alebo Milan Kordiak (Alexander Bárta) s barmanmi Luciou (Helenou Krajčiovou) a Imrom (Branislav Bystrianky), si želajú do tretice všetko najlepšie.




zdroj: TV JOJ & youtube.com - KUBO


Čítať viac >>

Nový seriál... nakurátený podľa skutočných udalostí!

Televízia JOJ pripravuje ďalší slovenský seriál pod názvom "Ako som prežil...".


Ide o 13-dielny seriál s 13-timi príbehmi, ktoré vychádzajú zo skutočných udalostí. Nakrúcanie jednej časti trvá týždeň, prvé časti sa momentálne teraz natáčajú. Do médií sa dostali informácie, že v prvom dieli by si mali zahrať hlavné postavy Henrieta Mičkovicová známa ako Zuzana Bajzová z Paneláka(viď foto - prvá časť "Ako som prežil..."), Zuzana Mauréry a Pavol Višňovský. Seriál pre TV JOJ vyrába známa spoločnosť D.N.A. Production, ktorá má za sebou mnohé filmové a seriálové úspechy.


Foto: TV JOJ, joj.sk


Čítať viac >>

Hádajte, kto sme!? (2)

Kto sa to skrýva pod zdeformovanou fotkou tentokrát? Svoje odpovede posielajte prostredníctvom kontaktného formulára (nezabúdajte uviesť mená!), poprípade svoje tipy môžete zverejniť aj do komentárov pod článkom. Za správnu odpoveď vás čaká wallpaper - tapeta na plochu PC.












Čítať viac >>

Aj Kutyil, s. r. o. sa natáča...

Ako som vás pred pár dňami informoval. Tento týždeň sa začali po mesačnej prestávke natáčať ďalšie časti vašeho obľúbeného seriálu. Okrem Paneláka sa pomaly začínajú rozbiehať aj ďalšie natáčania ostatných úspešných jojkárskych seriálov (Profesionáli, Mafstory a Kutyil, s. r. o.). O pár dní sa práve začína rozbiehať aj natáčanie druhej série ďalšieho úspešného seriálu z pera Andyho Krausa - Kutyil, s. r. o.


Budú to herci Viki Ráková, Branislav Bystriansky a scenárista/herec Andy Kraus stíhať, sa pýtajú mnohí? Zrejme áno, problém nemali ani pri natáčaní prvej série Kutyila. Osadenstvo hercov Kutyil, s. r. o. doplní ďalšia posila herečka Zuzana Tlučková. Keď ju Andy Kraus oslovil s ponukou účinkovať v tomto sitcome, Zuzana neváhala a ponuku ihneď prijala, pošuškáva sa, že sa tam má objaviť aj István Habodász a možno aj Marta Sládečková. Zrejme Andy Kraus chce z Kutyil, s. r. o. spraviť ešte viac sledovanejší seriál ako bol doteraz, snáď sa poučí aj z chýb a zoberie si aj rady divákov, ako by mohol vylepšiť tento sitcom.


Foto: TV JOJ, joj.sk


Čítať viac >>

Nakurúcanie sa začalo...

Niekoľko častí 3. série Paneláka už je natočených, no pred vianočnými sviatkami si herci od Paneláka odpočinuli a tak sa po mesačnej prestávke v pondelok začal opäť nakrúcať jojkársky seriál Panelák.


"Po takmer mesačnom voľne som príjemne oddýchnutý nastúpil opäť do práce" prezradil pre topky.sk Robo Jakab. "Rozbeh je vždy ťažký, ale pri takom dobrom kolektíve, aký je v Paneláku, sa to dalo zvládnuť" dodal.


Angie sa na nakrúcanie Paneláka veľmi tešila a rozbeh do práce nepotrebovala, pretože niekoľko dní tvrdo pracovala v divadle. Zaujímavý deň prvého dňa nakrúcania Paneláka v novom roku zažila Betka Stanková, predstaviteľka seriálovej Betky.

"Novoročný panelákový deň som začala vtipne, lebo som brutálne zaspala" s úsmevom na tvári priznala topkám Betka.


PS: tento článok pre vás pripravili "adminPANELÁK" a nový redaktor "redaktorMIAZGA."


Foto: TV JOJ, joj.sk


Čítať viac >>

Noví herci v Paneláku...

O tom, že tretiu sériu oživia aj noví herci, som vám už niečo prezradil.


Do médií prenikli informácie, ako by sa seriáloví herci mali volať a taktiež aj kto by ich mal hrať. Peter Oszlík (viď foto, herecké meno ešte nie je známe) - už teraz je jasné, že sa so sympatickým mladým hercom Petrom Oszlíkom budeme stretávať častejšie (čo určite poteší hlavne ženy a dievčatá :)), pretože otec seriálového Petra presídli syna z Nových Zámkov do panelákového bytu v Bratislave. V minulosti to podobne urobil aj pri dcére Agáte. Uvidíme, čo nového prinesie medzi obyvateľov paneláka nová tvár.



Lucie Vondráčková - Petra Pařízková, nová sestrička Michala Bajzu (Máriána Miezgu)


Alibistický šéf a závistlivá kolegyňa (herci ešte nie sú známi) Zuzany Bajzovej (Henriety Mičkovicovej)


Nadržaný šéf, ustráchaná Júlia a egoistická Sára (herci ešte nie sú známi) Ivany Švehlovej (Diany Mórovej)


V prípade ďalších informácií, vás určite budem informovať.


Čítať viac >>

OTO 2008: podporte svojich obľúbených hercov a seriál Panelák!

Aj tento rok máte opäť možnosť hlasovať a podporiť svojich favoritov v ankete OTO (Osobnosť televíznej obrazovky). V internetovom formulári, môžete aj vy podporiť seriál Panelák a taktiež aj "panelákových hercov".




Prvé kolo hlasovania končí 17. januára, z ktorého vzíde po sedem nominovaných v každej kategórii.


Druhé kolo hlasovania sa spustí 26. januára (v tento deň štartuje aj III. séria Paneláku :)) a bude trvať mesiac, počas ktorého môžete rozhodnúť o víťazoch.


Foto: TV JOJ, joj.sk


Čítať viac >>

Hádejte, kto sme!? (1) - výsledky

Máme za sebou prvé kolo mierne pozmenenej súťaže "Hádaj, kto som!?" pod novým názvom "Hádajte, kto sme!?". Súťaž je zjavne obľúbená, keďže mi prišlo mnoho odpovedí cez e-mail, ale i do komentárov.










Hádajte, kto sme!?: Jakub (V. Kobielsky), Agáta (V. Ráková), Ivana (D. Mórová)
Výhercovia:
-> Monika, Róbert K., Vide25, Ivka129, Sanita 441, Ivanko91, Valentje, VERONIKA (e-mail)
-> Mi-So, Vladimír, Bashiiik, Anonymný (komentáre)


Čítať viac >>

Panelák v pracovné dni o 20:00!

Panelák, ktorý štartuje po mesačnej prestávke, ako všetci viete 26. januára, bude obohacovať vysielaciu štruktúru TV JOJ každý pracovný deň o 20:00 hod. Nie je však jasné či to bude natrvalo. Ako všetci vieme, na jar si vysielal každý pracovný deň najprv o 21:15, neskôr po veľkom úspechu sa presunul na 20:00 hod. Na jeseň sa už vysielal na striedačku v pondelok, v stredu a v piatok o 20:00, kde dosahoval veľmi slušnú sledovanosť, no v utorok a vo štvrtok po 21:00 sa mu darilo lepšie, pretože dosahoval rekordnú sledovanosť.


Na marec TV JOJ pripravuje niekoľko noviniek a vrátia sa aj relácie a seriály, ktoré momentálne oddychujú, zrejme až vtedy bude jasné či sa Panelák bude vysielať v tých vysielacích časoch ako na jeseň.


Čítať viac >>

Brpty hercov (2)

Po prvej nádielke brbtov (vraj spisovne sú brbty) vám prinášam druhú časť, snáď vás pobavia.




zdroj: TV JOJ & youtube.com - PEPE1721


Čítať viac >>

Hádajte, kto sme!? (1)

Dostal mnoho e-mailov a odkazov v chate, aby som obnovil súťaž "Hádaj, kto som!?". Na základe toho, že sa vám súťaž páčila, čo ma teší, dnešným dňom spúšťam ďalšie kolo, ktoré však má niekoľko malých zmien.


Mierne sa mení názov, odteraz budete hádať viac postáv, postavy v Paneláku nemusia byť len hlavné či vedľajšie, niektoré postavy na zdeformovaných fotkách sa môžu v Paneláku objavovať minimálne.


Svoje odpovede posielajte prostredníctvom kontaktného formulára, poprípade svoje tipy môžete zverejniť aj do komentárov pod článkom, ak sa chcete podeliť s ostatnými návštevníkmi o váš názor.













Čítať viac >>

Panelák - zmeny + novinky!

V predchádzajúcom článku som Vám sľúbil,, že vám prinesiem informácie o niektorých novinkách a zmenách. Tretia séria prinesie pre divákov niekoľko noviniek a zmien, vraj sa máme na čo tešiť... uvidíme :)


Poďme sa spoločne na ne pozrieť:
-> štart III. série - 26. január 2009
Novú sériu bude sprevádzať zaujímavé promo (TV JOJ je známa tým, že jej upútavky sú najlepšie a najzaujímavejšie na Slovensku, ale i vo svete - získala už mnoho ocenení). Krátke promo, ktoré nám oznamuje, že Panelák uvidíme čoskoro na televíznych obrazovkách už sputila
-> III. séria dostane novú zvučku, už je natočená a momentálne v týchto dňoch sa strihá. Slovenský hit roka Lavíny od Desmodu zostáva
-> Panelákové osadenstvo doplní zopár nových hercov
-> Dej sa nebude odohrávať len v Paneláku: napr. Michal Bajza bude ordinovať v Brne, Kordiak sa ocitne na lyžovačke, Ivana so Zuzanou budú ukázané v práci
-> K Ivane pribudnú dve kolegyne (Júlia a Sára) a šéf, každá z nich bude iná a Angie sa vráti do baru
-> Agáta sa zmení. Vráti sa z liečenia a bude iná, veselšia, optimistickejšia, príjemná a pokúsi sa žiť normálnym životom
-> III. séria by mala byť kvalitnejšia, "Vychytali sme väčšinu chýb. Napríklad logické nadväznosti, keď postava volá z mobilu, ktorý dostane až večer, by sa už nemali objavovať! Posilnili sme preto tím editorov, takže verzia prejde najprv mojou kontrolou, potom cez prvého editora a nakoniec ju skontroluje dramaturg," povedal pre agentúru SITA scenárista Andy Kraus.


Čítať viac >>

PROMO začína...

TV JOJ priniesla na sviatočný deň Nový rok prvú upútavku na novú sériu Paneláka. Ako som vás už informoval Panelák nasadzuje TV JOJ skôr ako sa predpokladalo a ako informovali rôzne média, že rôzne relácie a seriály by sa mali objaviť až v marci. Termín spustenia III. série je 26. január 2009.


Prvý krátky 5 sekundový teaser nám oznamuje, že Panelák tretí ožije už čoskoro... Ďalšie upútavky by mala JOJka do vysielanie zaradiť už onedlho.




zdroj: TV JOJ & youtube.com - KUBO


Čítať viac >>

26. január 2009 - štart III. série

Mnohí z vás ste boli prekvapení, keď ste sa dozvedeli, že II. séria Paneláka pred Vianocami končí a potom bude nasledovať prestávka. Niektorí ste ma dennodenne zavaľovali e-mailami a pýtali sa kedy sa objaví na televíznych obrazovkách nová séria. Mnohí z vás ste boli šikovnejší a dokázali ste si to zistiť z médií.


26. január 2009 je deň kedy končí prestávka pre denný seriál Panelák a diváci sa môžu tešiť na novú tretiu sériu. TV JOJ a tvorcovia sľubujú malé zmeny o týchto zmenách Vás budem informovať , ale už v novom roku :).


Do súťaže sa vás zapojilo neúrekom, no správnych odpovedí bolo veľmi málo. Títo návštevníci a "hádači" správne tipovali, že III. séria začína 26. januára:
Veronika, roman.Boss; Martin C. (xander), Dominik S., PPPavla, Richard P., Simulka606, Lukáš K. (Luky)


Foto: Plus 1 deň


Čítať viac >>
Novoročná nádielka :)...
Šťastný, zdravý, úspešný nový rok 2009,
nech je tento rok lepší ako ten predošlý...

- Šťastný Nový rok v 350 jazykoch sveta -> tu <-
- Novoročné smsky -> tu <-
- Oslava Nového roka a jeho história -> tu <-

Veľkolepý ohňostroj, stojí za pozornosť si ho pozrieť:



Štátna hymna Slovenskej republiky:



Horoskop na rok 2009


-> tu <-






Rok 2009 je pre Slovensko ROK €URA


Naše nové bankovky a mince:










* po kliknutí na obrázky sa zväčšia


€uro vs. slovenská koruna:

















* po kliknutí na obrázky sa zväčšia

Všetko o našej novej mene - euromene nájdete na stránkach:
- www.euromena.sk

- www.nbs.sk
- www.eufoinfo.gov.sk


Foto: opoj.sk, euro-fondy.cabik.sk, cz-industry.cz

Vaše otázky, nápady, pripomienky...