Čítať viac >>

Hana Gregorová: bola to rýchlovka!

Na poslednú chvíľu nastúpila do nového seriálu televízie JOJ Panelák herečka Hana Gregorová, ktorá žije v Prahe. Postava svokry totiž bola pôvodne písaná pre českú herečku Jiřinu Bohdalovú, s ktorou sa však tvorcovia nedohodli.


Autor scenáru Andy Kraus povedal, že obsadenie Slovenky z Prahy bola "z núdze cnosť". "Pôvodne táto postava bola písaná na pani Bohdalovú, ale jej vyťaženosť a zdravotné problémy nám to trošku skomplikovali, takže sme sa nakoniec nedohodli. Bolo by pre ňu strašne náročné chodiť z Prahy sem," povedal Kraus.


Hana Gregorová prezradila, že úlohu prijala aj preto, lebo sa vždy rada vracia do mesta svojej mladosti - Bratislavy. "Už sa malo začať točiť a rola nebola obsadená, tak som sa veľmi rýchlo rozhodla, že áno, pretože Bratislava je moje mesto. Milujem ju a bolo to pre mňa spojenie príjemného s užitočným," povedala Gregorová, ktorá v Prahe tiež vedie divadlo s menom jej manžela Radka Brzobohatého. Dochádzanie z Prahy Gregorovej problém nerobí. "Keď som sa zoznámila s mužom, v 80. roku, tak dokončili diaľnicu, takže sa nám cesta skrátila. A teraz, keď som dostala túto príležitosť, tak sa zrušila hranica, takže opäť je tá cesta voľná," podotkla herečka, ktorá naposledy na Slovensku nakrúcala pred štyrmi rokmi televíznu povesť.


Postava seriálovej svokry jej vraj sedí. "Je to svokra, ktorá samozrejme ľuďom pôjde na nervy, hlavne zaťom, že takú majú doma," usúdila Gregorová. Podobne ako ďalší herci tvrdí, že negatívne postavy sa hrajú lepšie.


Tvorcovia tiež využili, že herečka dobre hovorí po česky aj po slovensky. S nevestou, ktorú nemôže vystáť, jej postava komunikuje v češtine a so synom v slovenčine.


Zdroj: TV JOJ, joj.sk


1 komentár :

Vaše otázky, nápady, pripomienky...